Ferieboliger: Girer opp kontrollen av ulovlig utleie

Ulovlig utleie av ferieboliger kan straffes med opptil 100 000 euro i bøter. Nå trappes kontrollene opp.

Ulovlig utleie av ferieboliger kan straffes med opptil 100 000 euro i bøter.

Mange flotte annonser for utleie på nettet, men ikke alle driver lovlig.

Bakteppet for kontrollene er et stort misforhold mellom antallet ferieboliger som annonseres på utleiemarkedet, og antallet som har lisens for slik utleie i Spania.

Spanias departement for sosiale rettigheter, forbruk og Agenda 2030 har startet en gjennomgang av utleieplattformer for ferieboliger for å avsløre ulovlig utleie.

Det blir gjort etter at regionale og kommunale myndigheter har meldt fra om omfattende ulovlig utleie.

AirDNA, en tjeneste som overvåker utleieportaler som Airbnb og Vrbo og laster ned alle annonser, har talt cirka 2800 flere utannonserte ferieboliger for utleie på Kanariøyene enn antallet som har lisens for dette.

Spanias forbrukerdirektorat har bedt de største utleieplattformene om informasjon om boliger som er annonsert, rapporterer departementet.

Når informasjonen er hentet inn, skal muligheten for å starte disiplinærprosesser undersøkes.

Alvorlige lovbrudd har en strafferamme på 100 000 euro i bøter.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!