Feriefavoritt på Gran Canaria vil innføre turistskatt i 2025

Turistkommunen Mogán sørvest på Gran Canaria har planer om å innføre en turistskatt med et beløp per overnattingsdøgn neste år.

Feriefavoritten Mogán på Gran Canaria vil innføre turistskatt i 2025.

Playa de Puerto Rico i Mogán.

Kommunen håper å få det godkjent ved utgangen av dette året, og regner med at de kan få inn rundt to og en halv million euro per år som skal brukes til å forbedre turistområder.

Mogán er Gran Canarias nest største turistkommune, og særlig populær blant skandinaver.

I fjor registrerte Spanias statistiske institutt 4,65 millioner turistovernattinger i kommunen.

Ordføreren, Onania Bueno har uttalt til nyhetsbyrået Efe at Mogán kan bli den første kommunen i Spania som innfører turistskatt på overnatting på hoteller og andre profesjonelle overnattingssteder.

Hun viser til at turistskatt som er innført på Balearene og i Catalonia er regionale skatter som kommunene de gjelder får halvparten av.

Foreløpig er turistskatten i Mogán i en planleggingsfase.

Størrelsen på skatten er ennå ikke fastsatt.

Ordføreren understreker at turistene ikke har sluttet å besøke stedene som har innført turistskatt.

Tenerifes øyråd vedtok nylig å innføre turistskatt for besøk i beskyttede naturområder neste år.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!