Planen for utvidet røykeforbud i Spania er godkjent

På fredag ble en plan om å utvide røykeforbudet utendørs i Spania, og andre innstramminger i tobakkspolitikken, godkjent i et interregionalt møte.

Ny røykelov er vedtatt i Spania.

Et stadig sjeldnere syn, også på Kanariøyene.

Planen legger blant annet opp til at det skal bli forbudt å røyke på alle uteserveringer, utendørs idrettsarenaer og bussholdeplasser, samt rundt inngangene til alle steder hvor det er røykeforbud.

Det inkluderer blant annet skoler, helsesentre og sykehus.

Myndighetene søker størst mulig konsensus, dialog og vitenskapelig belegg for planen, som omfatter forebygging og kontroll av røyking, uttalte  Kanariøyenes helseminister, Esther Monzón, i forbindelse med et møte fredag i et interterritorialt råd for det nasjonale helsesystemet (CISNS), der planen ble godkjent.

Spanias helseminister, Mónica García, uttalte etter møtet at dokumentet er «en kilde til nasjonal stolthet», og har som mål å «sette Spania tilbake på sporet» som en «fortropp i kampen mot tobakk».

Planen er et ambisiøst veikart som skal føre til lovendringer.

Den omfatter også restriksjoner for reklame, sponsing, markedsføring og emballasje, likestilling av nye tobakksprodukter med tradisjonell tobakk, og innføring av europeiske forskrifter eller skattepolitikk.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!