Mer sigarettproduksjon og flere arbeidsplasser på Kanariøyene

Philip Morris flytter deler av sigarettproduksjon fra Polen til Gran Canaria.

Sigarproduksjon manuell

Kanariøyene har en lang tobakkshistorie.

Minst 120 nye arbeidsplasser vil bli skapt, kunngjorde selskapets generaldirektør for Spania og Portugal, Enrique Jiménez, etter et møte med Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres.

15 millioner euro blir investert for å øke produksjonen på Gran Canaria.

Sigarettene som skal produseres på Gran Canaria er beregnet på eksport til tolv land i Europa, blant annet Latvia, Romania, Litauen, Tyskland og Ungarn.

Produksjonen blir flyttet til Gran Canaria fordi Kanariøyene har en strategisk plassering for Philip Morris, og fordi de har en partner her, det over 100 år gamle selskapet Dos Santos i Las Palmas, som produserer sigaretter og sigarer.

Her produseres det håndlagede sigarer på 50-tallet. Foto: Fachico

Øyrådets president anser det som svært relevant at med denne satsingen kan den nevnte undersektoren nå 170 millioner euro i eksport per år, «Nesten like mye som bananer. Av denne grunn fortjener denne investeringen anerkjennelse fra begge parter, slik at vi fortsetter å gå i økonomisk diversifisering, som historisk sett hadde en viktig delsektor innen tobakk. I disse vanskelige årene er det nøkkelen å satse fra privat sektor for å opprettholde og skape sysselsetting, og for en mer mangfoldig økonomi».

Kanariøyene har fra før 84 prosent av den totale tobakkproduksjonen i Spania, og har 5279 arbeidsplasser i denne bransjen, opplyses det.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!