Mindre vann til øl på Kanariøyene

Ølfabrikker skal strupe vannforbruket med 35 prosent.

Kanariøyene_øl_flaske_Dorada

Dorada og Tropical lages av Kanariøyenes største ølprodusent. 

Cervecera de Canarias investerer 2,7 millioner euro i tiltak som skal redusere vannforbruket med 35 prosent per hektoliter produsert øl i 2025.

Tiltakene skal settes inn på fabrikkene i Las Palmas på Gran Canaria og Santa Cruz på Tenerife, hvor ølmerkene Tropical og Dorada produseres, skriver selskapet i en pressemelding.

Tiltak blir også gjort for overskuddsvann i produksjonen for å forbedre kvaliteten på ølet.

Forbedringsarbeid i produksjonen har pågått de siste fem årene, opplyses det, blant annet for å redusere mengden organisk avfall.

Maskiner har også blitt fornyet og byttet ut på forskjellige punkter i produksjons- og tappeprosessen for å redusere avfall og forbruk.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!