Sigarettsvindel for 30 millioner euro avdekket

Politiet hevder å ha avdekket en skattesvindel for nesten 30 millioner euro knyttet til sigarettsalg på Kanariøyene.

Sigaretter

Sigaretter før pakking i fabrikk.

Et tobakkselskap som holder til i Santa Cruz de Tenerife, skal i tre år ha brukt en lavere sats for særavgift på sigaretter enn de skulle gjort da de rapporterte inn til skatteetaten, skriver Guardia Civil i en pressemelding.

Politiet fikk et anonymt tips om svindelen i mai 2022.

11,10 euro ble betalt per 1000 sigaretter som ble solgt, men det skulle vært brukt en sats på 47 euro.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!