Farevarsler for vind og bølger neste uke

Oransje og gult farevarsel for vind og bølger er utstedt på Kanariøyene fra tirsdag av.

Rødt flagg på strand farevarsel

Rødt flagg på stranda betyr farlige badeforhold.

Spanias nasjonale, meteorologiske institutt, Aemet, har utstedt oransje farevarsel for vind på Gran Canaria, Lanzarote og La Gomera hele tirsdagen, og gult på alle de andre øyene.

Gulvarselet starter allerede klokken 20 mandag kveld.

Det kan blåse opptil full storm i kastene de mest utsatte stedene, ifølge varselet.

Aemet har også gult farevarsel for høye bølger på alle øyene tirsdag.

Værmeldingen sier at det kan bli overveiende overskyet i nord, samt sørøst på Tenerife på mandag, og Aemet utelukker ikke lokale, svake regnskurer.

Farevarsel 9. april. Illustrasjon: Aemet

To dager med sterk vind

Tirsdag 9. april meldes det sterk vind fra nordøst og fra sterke til svært sterke vindkast, lettskyet eller vekslende skydekke, og utsikt for oppklaring utover dagen.

Den første delen av onsdagen meldes moderat vind fra nordøst med kraftige vindkast.

Utpå dagen skal vinden skifte til sørøstlig og østlig retning i innlandet og høyere områder.

I tillegg melder Aemet at  det kan bli calima (sanddis fra Sahara) i den østlige provinsen utover ettermiddagen på onsdag, og stigende temperaturer på alle øyene.

Godvær fra torsdag

Torsdag meldes stabilt vær med passatvind fra nordøst, klar himmel, stigende temperaturer, og utsikt for en svak calima.

Denne værtypen skal fortsetter resten av uke, ifølge værmeldingen.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags