Turgåere gir redningshelikoptrene mest å gjøre

Redningsgruppen underlagt den kanariske regjeringen rykket ut 402 ganger med helikoptre i 2023.

402 utrykninger med redningshelikoptre på Kanariøyene.

Redningsaksjon i fjellet på Gran Canaria.

47 mennesker ble reddet opp av havet, og 241 mennesker ble reddet på land, skriver regjeringen i en pressemelding.

De som ble reddet på land, var for det meste skadde eller desorienterte turgåere.

Helikoptrene deltok også i brannslukking, og dumpet 2500 laster med vann på 203 skogbranner.

Resultatene for 2023 ble presentert av Kanariøyenes minister for territorial politikk, Manuel Miranda, på fredag i Fuerteventuras teknologipark.

Foto: Kanariøyenes regjering

Ministeren rettet en stor takk til redningsmannskapet på helikoptrene, som hver dag risikerer sine egne liv for å hjelpe oss når vi trenger det, sa han.

Ministeren opplyste under presentasjonen at regjeringen skal prøve å forbedre arbeidsforholdene og responskapasiteten for redningsgruppen gjennom en plan for å flytte helikopterbasene.

Målet er å få bedre og mer allsidige fasiliteter, og et nettverk av baser for helikoptre fra både redningsgruppen, nødhelsetjenesten (ambulansehelikoptre) og skogbrannstyrken.

De seks redningshelikoptrene som tilhører  redningsgruppen er fast basert på Kanariøyene året rundt, og opereres av 67 personer:

24 piloter, en koordinator, 12 mekanikere, 18 kranoperatører, 20 redningsmenn og to er koordinatorer for luftressursene.

Helikoptrene er blant annet utrustet med termisk kamera for å finne mennesker i mørket og når sikten er dårlig, og mobiltelefonsøker som kan brukes til å lokalisere mennesker.

Hovedoppgavene til redningsgruppen:

Å lete etter, og lokalisere savnede mennesker.

Redde liv på land og vann.

Delta i brannslukking og overvåking av skogbranner.

Utføre overvåking og observasjon av kystområder.

Overvåking av marin forurensing.

Bidra i situasjoner med mange ofre eller katastrofer.

I tillegg til redningsgruppens helikoptre, har sjøredningstjenesten egne helikoptre på Kanariøyene som utfører mange oppdrag hvert år, og det er også brannhelikoptre stasjonert på øygruppen.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags