Nå starter de første vannrestriksjonene på Tenerife

Langvarig tørke på Tenerife har fått kommunestyret i Fasnia sør på øya til å innføre restriksjoner på bruk av ferskvann, og øyrådet går mot kriseerklæring.

Vannrestriksjoner på Kanariøyene.

Ferskvann er en begrenset ressurs på Kanariøyene.

Fasnia er den første kommunen som går til dette steget.

Kommunen innfører forbud mot å bruke kranvann til vanning, dusjing på badestrendene, fylling av badebassenger, dammer, tanker og lignende, vasking av fasader, og vasking av biler, unntatt på bensinstasjoner.

Dammen Bonifacio Manuel Díaz Díaz får dessuten kun brukes til vanningsformål en gang i uken.

Vedtar kriseerklæring

Vannreservoarene sør på Tenerife er nå så slunkne at øyrådet i dag, fredag, vedtar å be den spanske regjeringen om å få erklære vannkrise.

Slike kriseerklæringer medfører at det kan åpnes for økonomisk støtte fra staten for å avhjelpe situasjonen, og har blant annet blitt gjort for strømforsyning nylig.

Vannreservoarene er denne uken nede i 39 prosent av full kapasitet, ifølge informasjon fra øyrådet.

Normalt skal de være over 70 prosent fulle på denne tiden av året.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!