Kommune gir én million euro i husleiestøtte

Kommunestyret i San Bartolomé de Tirajana sør på Gran Canaria har vedtatt å gi én million euro i støtte til husleie for arbeidere og deres familier.

Kommune på Gran Canaria gir støtte til husleie for arbeidere og deres familier.

Kanariere bruker mer av lønna til bolig enn andre spanske regioner.

Pengene er øremerket arbeidere som er bosatt i kommunen, og sliter med å få penger nok til å betale husleien, som er svært høy i kommunen i forhold til lønssnivået.

Den gjennomsnittlige husleien ligger på 700-800 euro i måneden, og den gjennomsnittlige inntekten på cirka 1300 euro, skriver kommunen i en pressemelding som kom på fredag.

Det er første gang det blir gitt en slik støtte.

Kriteriene for å tildele støtten er ikke fastsatt ennå.

Bostøtte til svakerestilte mennesker uten arbeid blir i tillegg gitt under en post i sosialbudsjettet.

Det er også vedtatt å innvilge 200 000 euro ekstra i støtte til rehabilitering, reparasjon og maling av boligfasader.

Til sosialbudsjettet er det satt av 666 500 euro.

634 500 av dette er øremerket sosial nødstøtte, og 30 000 er tilskudd til behandling av behovssituasjoner som følge av alderdom og funksjonshemming.

Kommunens totale budsjett i 2024 er på 98,5 millioner euro.

Kommunen har cirka 54 000 innbyggere.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!