Fjerner hindringer for boligbygging sør på Gran Canaria

Kommunestyret i San Bartolomé de Tirajana sør på Gran Canaria skal ha ryddet unna hindringer som i 20 år har stått i veien for urbanisering av et landområde i Montaña de la Data.

Kommunestyremøte i San Bartolomé de Tirajana på Gran Canaria.

Enstemmig vedtatt.

Området er på 448 000 kvadratmeter, skriver kommunen i en pressemelding.

I et ekstraordinært kommunestyremøte på fredag ble en endelig godkjenning av områdeplanen for Montaña La Data enstemmig vedtatt.

Det innebærer at 600 boliger som allerede har blitt bygd, blir legalisert, og at det kan bygges 500 boliger til.

En godkjenning ble gitt allerede i 1996, men ble annullert i 2003 på grunn av et rettslig krav som ble fremmet.

Etter å ha restartet det hele, var det klart for en ny godkjenning i 2014, men fremdriften ble bremset kraftig av en endring i tomteloven for Kanariøyene i 2017.

I neste omgang skal kommunen nå støtte prosessen med urbanisering og omfordeling av utbyggingsområdet, hvilket vil tillate utviklingen av delplanen, ifølge kommunen.

Landområdet er delt inn i tre seksjoner.

En seksjon på 180 000 kvadratmeter er et konsolidert, urbant område der prosessen for legalisering kan starte. Her er det bygd 600 boliger, og det kan bygges 500 til.

For en seksjon på 159 000 kvadratmeter som ikke er konsolidert, urbant land, kreves prosjekter for koordinering av urbanisering, omfordeling og kompensasjon.

Den tredje er et 101 400 kvadratmeter stort område som kan utvikles.

Planen som er godkjent, spesifiserer et gjennomsnitt på 500 kvadratmeter per tomt, hvorav halvparten kan bebygges.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!