Ny snublestein for utbyggingsplaner i Maspalomas

En ny dom slår beina under planer om å bygge et kjøpesenter og 300 boliger i et område av Maspalomas sør på Gran Canaria.

Dommerklubbe og paragraf.

Illustrasjonsfoto

Det er San Bartolomé de Tirajanas delplan for El Hornillo ved Sonnenland som annulleres med domsavsigelsen.

Tvist- og forvaltningsdomstolen i Las Palmas anser at kommunen har tildelt utbyggerne tomter der eierskapet er omstridt og uavklart.

Dagligvarekjeden Mercadona, sportskjeden Decathlon, hurtigmatkjeden McDonald's og flere andre kommersielle aktører skulle etablere seg i det planlagte kjøpesenteret.

Et landområde på 170 000 kvadratmeter er aktuell for utbyggingen av kjøpesenteret og boligene.

Dommen, som er omtalt av avisen El Dia, er datert 18. oktober.

To tomteeiere tok saken inn for domstolene.

Kommunen så bort fra virkeligheten da det ble gitt grønt lys til utbyggeren, Sonneland Inversiones y Borneriña, ifølge omtalen av dommen.

Det er disputt om eierskapet til flere tomter som utgjør en vesentlig del av området som skal bygges ut, og som kommunen har planer om å ekspropriere.

Dommen kan ankes til Høyesterett.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!