Uenighet om oppussing eller riving av kjøpesenter

Øyrådet på Gran Canaria vil rive, men kommunen og eierne går inn for renovering. Fremtiden er uviss for Anexo II kjøpesenter i Playa del Inglés.

Anexo II i Playa del Ingles på Gran Canaria.

Anexo II i Playa del Ingles på Gran Canaria i sine yngre dager.

Eierne av kjøpesenteret la i juli 2022 frem et forslag for San Bartolomé de Tirajana kommune om renovering av kjøpesenteret, som ble åpnet i 1979.

Kommunen har, i henhold til regelverket, bedt om obligatoriske rapporter fra øyrådet fordi tomten ligger i et beskyttet naturområde, Dunas de Maspalomas,  og fra kystverket fordi tomten ligger innenfor offentlig område i kystsonen.

Kystverket har ikke levert sin rapport ennå, men øyrådet har levert en rapport som er negativ til renovering, og oppfordrer til riving av kjøpesenteret.

Til tross for den negative rapporten, ønsker kommunen at en renovering skal gjennomføres, kom det frem på et reiselivsforum i konferansesenteret Expomeloneras på Gran Canaria på torsdag.

Kommunerådmann Alejandro Marichal informerte om dette i et innlegg på reiselivsforumet, og pekte på at rapporten fra øyrådet ikke er bindende, skriver avisen Canarias 7.

Så snart rapporten fra kystverket foreligger, ønsker kommunen å sette i gang arbeidet med å lage en rapport om miljøkonsekvenser for prosjektet.

Renoveringsforslaget går blant annet ut på å utnytte deler av en stor parkeringsplass, bygge ny parkering bak senteret, homogenisere fasaden og takene, gjenopprette havutsikt fra terrassene, og pynte opp skråningen bak parkeringsplassen.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!