Lommetyver arrestert i Puerto Rico

Politiet har arrestert en mann og en kvinne som er mistenkt for å ha stjålet lommeboken fra veska til en turist på Puerto Rico kjøpesenter sørvest på Gran Canaria.

Shoppingsenter Puerto Rico i Mogán kommune på Gran Canaria.

Shoppingsenter i Puerto Rico.

Kvinnen som ble frastjålet lommeboken, oppdaget tyveriet da hun skulle betale for varer i en butikk om ettermiddagen 5. desember, opplyser Guardia Civil.

I lommeboken lå det 500 euro i kontanter, bankkort og personlige dokumenter.

Pinkoden lå sammen med bankkortet

Tyvene tok ut 200 euro med hjelp av et bankkort som lå i lommeboka i en minibank, slik at det økonomiske tapet ble 700 euro.

Det viste seg at turisten hadde skrevet ned pin-koden på en papirlapp som lå i lommeboka som ble stjålet.

Fulgte etter turisten

Turisten anmeldte tyveriet til Guardia Civil.

Nøye undersøkelser av bilder fra overvåkingskameraer avdekket tyvenes fremgangsmåte og identitet.

De hadde oppført seg som turister, fulgt etter kvinnen mens hun gikk rundt i kjøpesenteret, og gjort flere forsøk på å stjele lommeboka.

Til slutt lyktes de da kvinnen satte seg på en benk, og de to tyvene satte seg ved siden av henne.

De arresterte er 47 og 59 år gamle. Arrestasjonen ble gjort 11. desember.

Gode råd mot lommetyveri

Guardia Civil oppfordrer folk til å passe på verdisaker til enhver tid når de er i kjøpesentre og andre kommersielle områder med mye folk, særlig nå som det er mange turister og julehandelen pågår.

De anbefaler at verdisaker legges i klærnes lommer, helst i lommer som kan stenges, og at penger, bankkort og personlige dokumenter bæres på forskjellig sted, ikke samlet.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!