Politiet advarer om høysesong for lommetyver

Cruisesesongen er i gang på Kanariøyene, og julerushet nærmer seg. Det betyr også at det er høysesong for lommetyver.

Lommetyver har høysesong i julerushet.

Nå er det gummistrikk på lommeboka og glidelås på lommer som gjelder.

Nasjonalpolitiet advarer nå mot tyvebander som foretrekker å stjele fra eldre, utenlandske turister.

Grunnen til dette er at denne gruppen av turister ofte lar være å anmelde tyveriene, dermed er det lettere for tyvene å unngå å bli tatt.

Dette er et fenomen som går igjen hvert år når julen nærmer seg, både på Kanariøyene og mange andre turiststeder.

Den siste tiden er det rapportert om utenlandske gjenger som opererer i Santa Cruz de Tenerife og Las Palmas.

Tyvene velger steder hvor mange turister samles, og det kan oppstå trengsel, slik som kjøpesentre, butikkgater, og bydeler med kjente severdigheter.

Nasjonalpolitiet ber nå folk om å være på vakt.

Lommetyvene utgir seg ofte for å være turister for ikke å stikke seg ut, opplyser politiet.

Noen gjenger later som om de samler inn underskrifter eller penger til en god sak, og avleder på den måten ofrenes oppmerksomhet, slik at de ikke merker at de blir bestjålet.

De siste ukene har flere bilder av påståtte tyvebander blitt spredd med meldingstjenester.

Politiet bekrefter at det finnes gjenger som er i sving, men advarer mot å dele slike bilder, fordi en del av de avbildede ikke er identifisert som mulige tyver.

Alle som blir utsatt for lommetyver oppfordres til å anmelde saken.

Dette er den eneste måten politiet kan stoppe gjengene på.

Tidligere har Canariajournalen omtalt såkalte «klemmetyver», som avleder ofrene ved at de, uten foranledning, gir ofrene en stor klem, og stjeler verdisaker fra dem i samme slengen.

En annen variant er blomsterselgere, som kontakter par med en rose eller to i hånden som de vil selge, og benytter anledningen til å stjele.

Bagasjetyverier når folk skal om bord i busser ved lufthavner er også et kjent fenomen, eller tyveri av bagasjen på stoppesteder etter at bussen har forlatt lufthavnen.

Trengsel av stresssede turister ved påstigning av busser er en ypperlig anleding for lommetyver.

Noen tyver har spesialisert seg på å stjele fra biler som står parkert ved severdigheter, utsiktspunkter og strender. Leiebiler blir som regel siktet inn, og identifiseres enten av utleiefirmaets logo, eller ved at bilen mangler hjulkapsler hvis det ikke er synlig logo.

Tyvene ser etter verdisaker eller bagasje som ligger synlig i kupeen.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!