Klemmetyver tatt for å stjele fra turister i Puerto Rico

Politiet etterforsker to unge kvinner som skal ha bestjålet turister i turiststedet Puerto Rico sørvest på Gran Canaria med hjelp av klemmemetoden, og deres mannlige medhjelper.

Puerto Rico, Gran Canaria. Foto: Canariajournalen.no

Tyvenes fremgangsmåte er å overraske mennesker de møter på gaten med varme omfavnelser, og benytte anledningen til å stjele verdisaker.

Guardia Civil i Puerto de Mogán startet etterforskningen 1. februar da en eldre, utenlandsk turist leverte en anmeldelse etter å ha blitt bestjålet av to kvinner med denne metoden, skriver politiet i en pressemelding.

Han skal ha beskrevet kvinnene som hyggelige og tilsynelatende velutdannede. De skal ha innledet en samtale og sagt at han minnet om deres bestefar, og gitt ham klemmer og kjærtegn før de plutselig forsvant.

Da oppdaget han at han mangler et armbåndsur i gull som har en verdi på 4500 euro.

8. og 9. mars ble to nye tilfeller anmeldt der samme metode ble brukt i Puerto Rico.

Med hjelp av bilder fra overvåkingskameraer og intervjuer identifiserte politiet tyvene og en mann som ventet i en bil og som plukket opp de to kvinnene etter at tyveriene var gjennomført.

Alle tre skal være kjent av politiet fra før og reiser mellom ulike turiststeder for å stjele.

12. mars ble tyvene arrestert i Maspalomas av Policia Nacional, og skal fremstilles for en dommer i lokalretten i Maspalomas.