Forretningsdrivende i Puerto Rico krever stenging av påståtte bordeller

Eiere av etablissementer i Puerto Rico kjøpesenter på Gran Canaria har sendt en klage til Mogan kommune om påstått bordellvirksomhet i nattklubber, narkotikahandel, trakassering og svindel av turister.  

På og rundt dette kjøpesenteret i Puerto Rico pågår det mye ulovligheter om nettene. Foto: Hugo Ryvik

Klagerne hevder at dette sverter senterets og byens renommé, og ønsker at tre nattklubber i senteret skal stenges, skriver avisen La Provincia.

Innrømmer at det er problemer

Kilder i det lokale politiet og Guardia Civil innrømmer ifølge avisen at senteret etter midnatt er preget av narkotikahandel, gateselgere og såkalte «tiqueteros», folk som deler ut flyveblad og rabattkuponger og prøver å lokke folk til forskjellige utesteder og butikker.

Turister blir også ofte utsatt for bankkortsvindel på visse utesteder, hevder de 78 forretningsdrivende som har signert klagebrevet. En annen påstand er at tiqueteros-ene opptrår til tider trakasserende overfor turistene og går noen ganger fysisk til verks ved å hale og dytte for å få turistene med seg.

Styrker den nattlige overvåkingen

Policia Local har nå angivelig styrket de nattlige patruljene på senteret ved å øke fra fem til sju polititjenestemenn. Ifølge en talsmann fra politiet er det vanskelig å samle nok bevis mot de som driver med ulovlige aktiviteter, skriver La Provincia.

Etablissementene på senteret er nå leie av å bli påvirket av denne typen aktiviteter, som de hevder har pågått i flere tiår.

De klager også på støy fra utesteder som ifølge senterets regler skal stenge senest klokken to, men mange holder angivelig åpent til daggry. Nye tekniske inspeksjoner kan bekjempe dette problemet, håper de.

Kommunen planlegger inspeksjoner

Klagen skal ha blitt levert 26. januar til rådmannen for sikkerhet i Mogan kommune, Mencey Navarro, som skal ha uttalt at de kjenner til at det er et konfliktområde der det pågår forskjellig ulovlig aktivitet.

Kommunen går inn for å progressivt øke inspeksjonene på og rundt senteret og begynne å ilegge  sanksjoner. De siste månedene skal klager om narkotikavirksomhet i senterområdet ha blitt redusert med 60 prosent.

Kommunen forbereder nå angivelig en styrking av inspeksjonene for å finne ut mer om hvilke aktiviteter som pågår og analysere om disse er i henhold til regelverket for lisensene til virksomhetene som drives.

Tags