Kanariøyenes første satellitt ble fredag skutt opp fra USA

Video: Kanariøyenes astrofysiske institutt, IAC, har fått en satellitt skutt opp i verdensrommet av SpaceX i California.

Oppskytingen av satellitten, som har fått navnet Alisio-1, skjedde på fredag klokken 18.19 kanarisk tid fra Vandenberg-basen, og var vellykket, opplyser IAC i en pressemelding.

25 andre satlellitter ble også skutt opp av SpaceX.

Alisio-1 skal bli et nøkkelelement for utvikling av forebyggings- og handlingsplaner i tilfelle naturkatastrofer, slik som branner, ørkenspredning og andre forhold knyttet til klimaendringer, opplyser IAC.

Satellitten har målene 300x20x10 centimeter.

Den er utrustet med et infrarødt kamera og en laseroptisk kommunikasjonsmodul som gjør det mulig å sende bilder til jorden.

IAC er i ferd med å installere en kontrollstasjon ved hovedkvarteret på Kanariøyene som skal kommunisere med, og styre satellitten.

I mellomtiden er det et firma, Open Cosmos som skal ta seg av denne oppgaven for IAC.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!