Skal bygge kontrollsenter for satellitter på Kanariøyene

Et spansk-israelsk-britisk samarbeidsprosjekt, BeetleSat, har besluttet å bygge et kontrollsenter for satellitter på Kanariøyene.

Silhuett av en satellitt foran fullmåne.

På den kanariske nattehimmelen kan du være heldig å se både satellitter og lysrefleksjoner fra disse.

Senteret har en beregnet kostnad på nesten 300 millioner euro, skriver Europa Press.

Det er det spanske selskapet Arquimea og det israelske selskapet NSLComm som står bak initiativet.

Planen er å sende opp over 200 kommunikasjonssatellitter.

Disse skal gi internettilgang med høy hastighet i områder hvor det er vanskelig å bygge ut kabelnett og mobilnett for datakommunikasjon rundt omkring i verden.

Avgjørelsen om å plassere senteret på Kanariøyene er tuftet på at det finnes god infrastruktur og kunnskap gjennom Kanariøyenes institutt for astrofysikk, IAC, og på romsenteret i Maspalomas på Gran Canaria, uttaler ZECs president, Pablo Hernández til Europa Press.

Det finnes også et institutt for mikroelektronikk på universitetet i Las Palmas.

Disse faktorene og at det er gode skatteinsentiver gjennom et system for spesielle økonomiske soner (ZEC) har også bidratt til avgjørelsen, sier Hernández.

Hvor på Kanariøyene kontrollsenteret skal ligge, er ikke avgjort ennå.

Arquimea har drevet forskning i lokaler på Tenerife i flere år, og ble 30. oktober besøkt av Tenerifes president, Rosa Davila.

BeetleSat har i dag 264 kommunikasjonssatellitter som går i 12 baner rundt jorden.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!