Vil ha klimaobservatorium lagt til landsbyperle på Gran Canaria

Et planlagt observatorium for klimaendringer kan bli plassert i Temisas, en idyllisk landsby på Gran Canaria.

Politikere på studietur med utsikt over Temisas.

Politikere på studietur med utsikt over Temisas.

Det politiske partiet Nueva Canarias går inn for dette, kom det frem i en presentasjon for pressen i Temisas nylig.

NC vant regionalvalget på Gran Canaria i mai, og har presidentskapet i øyrådet for tredje periode på rad.

Partiets kandidat for kongressen i provinsen Las Palmas, Luis Campos, skal nå søke finansiering for å få klimaobservatoriet til bygda, som ligger øverst i Agüimes kommune sørøst på øya.

Temisas er kjent for sin skjønnhet og produksjon av olivenolje, og har et romobservatorium plassert på en fjellkam over bygda.

Like ved romobservatoriet skal det bygges et nytt senter med et radioteleskop.

Dette senteret skal blant annet foreta målinger av klimarelaterte endringer på jorden, og det vil være naturlig å plassere klimalaboratoriet på samme sted.

Txema Santana, NCs senatkandidat for Gran Canaria, uttaler at senteret vil hjelpe og følge alle folkene på Gran Canaria på veien mot modernitet, uten å miste essensen, sinnsroen og tradisjoner.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!