Minst sju flyktninger i en langkano omkom underveis til Kanariøyene

Minst sju båtflyktninger har omkommet under en reise fra Afrika til Kanariøyene som varte 15-19 dager.

Flyktningbåt i havnen i Restinga på El Hierro.

Flyktningbåt i havnen i Restinga på El Hierro.

I tillegg er flere av passasjerene innlagt på sykehus.

De overlevende skal ha fortalt at 6 til 8 passasjerer døde under overfarten, og ble kastet over bord. En passasjer ble funnet død om bord.

Båten skal ha reist ut fra Gambia, 1650 kilometer fra El Hierro.

Passasjerene har gitt ulike opplysninger om hvor lenge de var ute på havet, fra 15 til 19 dager, skriver nyhetsbyrået Efe.

Båten, en langkano, ble oppdaget av mannskapet i en britisk seilbåt da den befant seg 155 kilometer fra kanariøya El Hierro på onsdag, tvitrer nødsentralen og redningstjenesten.

Sjøredningstjenesten rykket ut, og båten ble slept inn til La Restinga på El Hierro.

En av passasjerene som befant seg i båten var død da redningen kom, og 54 overlevde reisen.

Hittil i år har elleve båtflyktninger vært døde da de ankom El Hierro, eller døde kort tid etter ankomsten.

I tillegg kommer et større antall døde som har blitt kastet over bord underveis, og passasjerer i båter som har forsvunnet sporløst ute på havet.

For øyeblikket er langkanoer som har vært minst 17 dager ute på havet savnet, tvitrer Txana Santana, journalist og tidligere rådgiver i migrasjonssaker for den kanariske regjerningen.

Hittil i år har over 33 000 flyktninger og andre migranter ankommet Kanariøyene i åpne småbåter som har reist ut fra Senegal, Gambia, Mauritania, Vest-Sahara og Marokko.

Det er ny årsrekord.

Passasjerene kommer fra en rekke ulike land, flere av dem med pågående væpnede konflikter, politiske uroligheter, voldelige og undertrykkende regimer eller alvorlig tørke.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags