Fuerteventuras øyråd tar juridiske grep mot vindturbiner

Øyrådet på Fuerteventura ser på vindkraftparker i haver som et angrep på tradisjonelt fiske, og tar juridiske grep for å hindre utbygging.

El Jablito, Fuerteventura.

El Jablito, Fuerteventura.

De juridiske grepene vil bli gjort mot den spanske statens planer om utbygging av offshore vindkraft.

Dette kunngjorde presidenten for øyrådet, Lola García fra nasjonalistpartiet Coalicion Canarias (CC), etter et møte med fiskernes forening.

García møtte fiskerne sammen med øyrådets fiskeriminister Matías Peña, ifølge en pressemelding som er sendt ut.

Statens «Plan for forvaltning av maritime områder» legger opp til en slik utbygging ved kysten av Fuerteventura.

Øyrådet hevder at en utbygging kan ødelegge det tradisjonelle fisket.

Illustrasjon: Gustavo Rezende

Innvendinger avvist

Lola García opplyser at øyrådet har levert innvendinger mot planen til innenriksdepartementet i Spania, og at innvendingene har blitt helt og holdent avvist.

«Vi kommer ikke til å stoppe før denne grusomheten stopper», uttaler García.

Derfor har de konsultert en jurist med tanke på å paralysere utbyggingsplanene «en gang for alle».

Synes det er urettferdig

«Det de har tenkt å gjøre med Fuerteventura er ikke rettferdig», uttaler fiskeriminister  Peña, og legger til at øyrådet må prøve å stoppe dette «angrepet på fisket».

Store havområder

Nesten halvparten av havområder som er definert som egnet for havvindkraft i planen, ligger på Fuerteventura, vises det til.

Dette gjelder områder på 192 kvadratkilometer utenfor kysten av Tuineje og Antigua, og et område på 16,15 kvadratkilometer øst for  Puerto del Rosario.

Fiskerne hevder at de viktigste fiskeområdene på øya, som står for 80 prosent av inntektene, ligger innenfor de planlagte områdene for vindkraft.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!