Regjeringen ønsker ikke havvind på Lanzarote og Fuerteventura

Kanariøyenes regjering vil ikke ha vindkraft i havet utenfor Lanzarote og Fuerteventura.

Kanariøyene_Fornybar energi_havvind_vindturbiner

Vindturbiner i morgendis.

I Spanias forvaltningsplan for maritime områder, POEM, er det satt opp sju havområder på Fuerteventura, Lanzarote, Gran Canaria og Tenerife hvor det kan bygges vindkraftparker.

Kanariøyenes minister for økologisk overgang, José Antonio Valbuena, kunngjorde imidlertid på onsdag at vindturbiner i havet ved de to øyene utelukkes.

Det faktum at det er satt av områder til havvind i POEM, betyr ikke at det må bygges ut i alle områdene, påpeker han.

Valbuena viser til at det er den kanariske regjeringen som bestemmer hvor det skal bygges ut, og at det er bestemt at det bare skal gjøres på Gran Canaria.

Kanariøyenes plan for energiovergang (PTECAN), som er inne i en godkjenningsfase, omtaler bare et område sørøst på Gran Canaria som aktuell for offshore vindkraft.

Et påbegynt vannkraftanlegg sør på øya, kalt Salto de Chira, gjør vindkraft ekstra aktuelt på denne øya fordi dammene kan fungere som energilager.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!