16 flyktningbåter ankom Kanariøyene denne helgen

På lørdag og søndag kom det 16 småbåter fra Afrika med over 1100 passasjerer til Kanariøyene.

Langkano (cayuco) utenfor Kanariøyene, søndag.

Langkano (cayuco) utenfor Kanariøyene, søndag.

Over 200 av passasjerene er mindreårige.

En av båtene kom inn til land for egen maskin, og de andre ble møtt av sjøredningstjenesten utenfor kysten, ifølge informasjon fra sjøredningstjenesten og nødsentralen.

Båtene kom inn til Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura og El Hierro.

Over 400 migranter som har ankommet El Hierro denne helgen, skal fraktes med ferge til Tenerife i dag, mandag, fordi El Hierro mangler kapasitet i flyktningmottak.

Hittil i år har over 13 000 flyktninger og andre migranter reist til Kanariøyene i småbåter fra Afrika, ifølge informasjon fra innenriksdepartementet og nødsentralen.

Det blir benyttet skrøpelige gummibåter og trebåter (patera) fra Marokko og Vest-Sahara. Disse kommer vanligvis inn til Lanzarote, Fuerteventura eller Gran Canaria.

Fra Senegal kommer det langkanoer (cayuco) med større passasjerkapasitet, opptil over 200.

Langkanoene ender som regel opp på Tenerife eller El Hierro, av og til også på La Gomera eller Gran Canaria.

Den kanariske regjering har bedt om mer ressurser fra Spanias regjering for å møte den økende tilstrømningen i høst.

EUs grensepoliti, Frontex, kunngjorde sist uke at de står klar til å øke bemanningen på Kanariøyene så snart regjeringen gir klarsignal.

Frontex har for tiden en bemanning på 56 personer på øygruppen.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags