Kraftige innvendinger mot kraftlinjer på Gran Canaria

Kommunene Gáldar og Santa María de Guía på Gran Canaria har lagt frem innvendinger mot nye høyspentlinjer som skal bygges i nord.

Vedlikehold_kraftlinje

Illustrasjonsfoto

Kraftlinjen har fått navnet SE Agaete-SE Guía, og skal bygges av selskapet Hierba Muda.

35 master skal settes opp til høyspentlinjen.

Det er en 66 000 volts linje som skal bygges for å overføre strøm fra fornybare energikilder gjennom kommunene Agaete, Gáldar og Guía.

Gáldar kommune anser at kraftlinjen vil skape en sterk innvirkning både på landskapet og sosialt, og er imot prosjektet, skriver nettavisen Infonorte.

Et forslag fra kommunen er å plassere transformatorstasjonen for kraftlinjen i et industriområde i San Isidro, og legge kraftlinjen nede i bakken langs motorveien til neste transformatorstasjon i Tres Cruces i stedet.

Guía kommune viser til en rapport fra kommunens tekniske avdeling der det foreslås å plassere mest mulig av høyspentlinjen nede i bakken for å skåne landskapet og landbruket mest mulig.

Forslaget vil angivelig redusere luftstrekkene med nesten åtte prosent, og øke undergrunnstraseen med over 92 prosent.

Kommunestyret i Agaete viser på sin side til at de også vurderer å komme med innvendinger.

Fristen for tilbakemelding på forslaget går ut den 26. mai.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags