Opptil 95 prosent støtte til energieffektivisering

Små og mellomstore bedrifter i turismesektoren på Kanariøyene kan få dekket opptil 95 prosent av kostnadene til energieffektivisering.

Bar_servering_bartender

Barer, kafeer og restauranter er blant de som kan søke støtte.

Dette gjelder imidlertid kun bedrifter som ikke driver med overnattingstjenester, slik som serveringssteder, reiselivsaktiviteter, reisebyråer og andre som er registrert i Kanariøyenes generelle register for turisme.

Bedriftene kan levere søknad til Kanariøyenes departement for industri, turisme og handel om støtte fra EUs Next Generation-fond.

Investeringsbeløpet må være mist 1000 euro for å kunne få støtte, opplyser departementet i en pressemelding.

Det kan blant annet gjelde effektivisering av kjøle- og fryseanlegg, oppvarming, luftavkjøling, varmtvannsystemer, belysning, kjøkkenmaskiner, utstyr for renhold og rens av tekstiler.

Ni millioner euro er satt av til dette formålet.

Søknadsfristen er forlenget til 15. juni i år. Opprinnelig var den 30. april.

Støtte kan også gis retroaktivt for energieffektivisering som er gjort etter 15. juni 2022.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!