Turistbransjen tar sikte på å fakturere 20 milliarder euro

Kanariøyenes reiselivssektor tar mål av seg til å fakturere rekordbeløp i år. Siktet er stilt inn på: Minst 20 milliarder euro.

 Markedsføring Antonio Morales Ángel Víctor Torres drag karneval Fitur

Gran Canarias president Antonio Morales og Kanariøyenes president Ángel Víctor Torres ser ut til å kose seg på turistmessen Fitur.

Høyere inntekter med færre turister er det uttalte målet som ble presentert på den internasjonale reiselivsmessen Fitur i Madrid denne uken.

De siste månedene i 2022 var det en solid økning i antallet turister, og inntektene totalt sett for året var høyere i 2019, året før covid-pandemien, selv om det kom litt færre turister.

En av årsakene til økte inntekter er at Inflasjonen har gjort prisene for overnatting, utflukter og andre fritidsaktiviteter dyrere, vises det til.

I tillegg har turistdepartementet den siste tiden gått inn for å tiltrekke seg mer velstående turister som bruker mer penger.

I 2022 dro reiselivet inn 19,6 milliarder euro, og de siste sju månedene av året ble det satt ny omsetningsrekord, ifølge den offisielle undersøkelsen Exeltur.

Antallet utenlandske turister som besøkte Kanariøyene i 2022 var over 13 millioner, fire-fem prosent færre enn i 2019.

Prisene på flybilletter har i gjennomsnitt steget med 5,1 prosent, og overnattingskostnadene har steget med 9,2 prosent i 2022, og restaurantprisene har gått opp med 8,8 prosent.

I tillegg har det blitt dyrere å leie bil og kjøpe varer i løpet av 2022.

325 bedrifter og 770 fagfolk fra Kanariøyene deltar i år på Fitur.

Tags