Bruker energikrisen i Europa til å lokke turister til Kanariøyene

Turismedepartementet på Kanariøyene skal kjøre en kampanje de kommende ukene der de prøver å overbevise turister om at de kan spare strøm og gass ved å feriere på Kanariøyene i vinter.

sparegris strand

Sol, bad og varme kan friste selv den beste sparer.

Kampanjen skal kjøres i Norge, Sverige, Finland, Tyskland, Storbritannia, Italia og Nederland.

Turismeminister Yaiza Castilla uttaler i en pressemelding at Kanariøyene er det ideelle reisemålet for å komme unne kulden, pleie helsen og spare penger i vintermånedene.

En ventet høy inflasjon de nærmeste månedene og høyere prisnivå enn på Kanariøyene i mange europeiske land er også et argument som trekkes frem for å spare penger ved å feriere på Kanariøyene.

Det legges særlig vekt på turister mellom 55 og 75 år med god økonomi som kan ha langtidsopphold på Kanariøyene, men kampanjen retter seg også mot andre turistsegmenter.

Langtidsturister oppholder seg i gjennomsnitt i 50 dager på Kanariøyene, vises det til.

Bare 20 prosent av disse bestiller pakkereiser. 73 prosent bestiller plass på direktefly på egen hånd.

Foreløpig ligger reisebestillinger til Kanariøyene i vinter 25 prosent lavere enn i 2019, året før covid-pandemien startet. Det er stor usikkerhet om hvor god vintersesong reiselivsbransjen vil få.

Reiselivsbransjen tror det blir en god vintersesong, men ikke like god som i 2019, ifølge uttalelser til pressen.

En faktor som spille inn, er at turistene har endret vaner etter pandemien, og bestiller reisene tettere opp til avreisedatoen enn tidligere.

Flyselskapene har satt opp over 30 prosent flere flyseter til Kanariøyene enn vinteren 2019, ifølge turismedepartementet, men dette kan bli justert de kommende månedene.

Høy inflasjon, energikrisen, lavkonjunktur og høyere kostnader kan føre til at flere avstår fra å feriere på Kanariøyene.