Påsken nærmer seg fullbooket på Kanariøyene

Overnattingssektoren på Kanariøyene venter et rombelegg på over 80 prosent i påsken.

Strand_Fly_gutt_mann

Det er fortsatt muligheter for å komme seg til Kanariøyene i påsken.

Bransjeforeninger for overnattingssektoren på Kanariøyene meldte nylig at rombeleggene for påsken hadde passert 79 prosent, og at det ventes et belegg på over 80 prosent.

Hotellbransjeforeningene Ashotel og FEHT venter imidlertid et litt lavere belegg enn den siste påsken før covid-pandemien.

Ashotel hadde fredag 24. mars registrert et belegg på 79 prosent på Tenerife, og 82 prosent på sørsiden av øya. På La Gomera var belegget oppe i 80 prosent.

Trenden de siste par årene er at mange bestiller ferien tettere opp til avreisedatoen, særlig spanjoler.

To av ti nordmenn planlegger å ta påskeferien i utlandet, og Spania er klart mest populær (27 prosent) foran Sverige (13 prosent) og Storbritannia (12 prosent), ifølge en undersøkelse fra Virke Reise.

– Reisearrangørene melder om at mange avganger er fulle, men at det fortsatt er mulig å komme seg til sol og varme eller storbyer i påskeferien, sier bransjedirektør Audun Pettersen i Virke.

Tallene er hentet fra Virke Reisepuls, en undersøkelse om nordmenns planer for ferie i 2023.

Bestillinger for påsken viser at nordmenn lengter etter både storbyer og sol, skriver flyselskapet Norwegian i en pressemelding.

Av de ti mest populære reisemålene fra Oslo Gardermoen, er fire i Spania, deriblant Las Palmas på Gran Canaria.

Canteras-stranden i Las Palmas på Gran Canaria er populær for både fastboende og tilreisende i påsken. Arkivfoto: Canariajournalen

– Denne påsken er det både europeiske byer og reisemål på varmere breddegrader som tiltrekker våre reisende, uttaler Magnus Thome Maursund, kommersiell direktør i Norwegian, i pressemeldingen.

Dette er de mest populære internasjonale reisemålene fra Oslo Gardermoen med Norwegian i påsken:

  • London
  • Alicante
  • Malaga
  • Berlin
  • København
  • Stockholm
  • Krakow
  • Budapest
  • Barcelona
  • Las Palmas

Det er i skrivende stund ledige plasser med rutefly til Gran Canaria, men prisene for flybilletter bekrefter at det er stor pågang.

En svært lav kronekurs i forhold til euro, kombinert med en voldsom inflasjon i Spania, ikke minst på Kanariøyene, hvor hotellovernattinger har blitt 14 prosent dyrere på ett år og restaurant- og matprisene har steget betydelig, ser ikke ut til å bremse reiselysten nevneverdig.

Enveisbillett med direktefly på avganger lørdag 1. april fra Oslo Gardermoen ligger i skrivende stund på over 5600 kroner for de billigste med SAS.

Med Norwegian ligger det på nesten 7500 kroner for de billigste enveisbillettene lørdag, ifølge lavpriskalenderen.

Søndag 2. april finnes det i øyeblikket billetter til cirka 6000 ned til Gran Canaria med Norwegian, og 4500 med SAS.

Etter påsken får du den samme reisen for under 1000 kroner før eventuelle tilleggstjenester legges til.

Prognoser fra Randstad viser at det vil bli en økning i ekstrahjelp i påsken på 22,66 prosent sammenlignet med 2022 til 3890 arbeidere i turistsektoren.

Det er imidlertid fortsatt 40,2 prosent færre enn påsken 2019, før covid-pandemien.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!