Ti opplevelser du kan ha på Gran Canaria i påsken

Selv om det er utrolig deilig etter en lang vinter, kan det hende at du  blir lei av å late deg på stranda eller ved badebassenget på Gran Canaria i påsken. Her er Canariajournalens forslag til ti andre ting du kan finne på.

Rovfuglshowet i Palmitos Park er en flott opplevelse, og det er aldri riktig sikkert om fuglene oppfører seg slik trenerne vil. Foto: Hugo Ryvik

Utflukter med bil eller motorsykkel er en fin måte å oppleve på Gran Canaria på.

Mulighetene er gode til å oppleve storslagen, variert natur, koselige, små landsbyer med tradisjonell kanarisk arkitektur, fortidsminner fra urbefolkningens tid på øya, staselige kirker og en rekke andre severdigheter i løpet av en dagstur med bil.

Akkurat i tide til påske åpner en ny strekning av en motorvei mellom Agaete og La Aldea vest på Gran Canaria som gjør at en rundtur rundt øya blir 14 minutter kortere.

Det skal være mulig å kjøre hele veien rundt med en kjøretid på rundt tre timer uten å bryte fartsgrensen, i og med at det går motorvei østover fra Puerto de Mogan i sørvest via Las Palmas i nord og nesten frem til La Aldea i vest.

Veien mellom La Aldea og Puerto de Mogan, GC-200, er fortsatt temmelig slingrete og langsom.

En avslappende dag i Palmitos Park

Hvis du ikke har mye imot dyr og fugler i fangenskap og delfiner som opptrer for publikum, kan du ha stor glede av å oppleve en avslappende dag i et fantastisk naturmiljø på Palmitos Park 

Der er det veldig gode delfinoppvisninger og fugleshow, mengder av eksotiske fugler, palmer, kaktuser, orkideer, sommerfugler, reptiler, rare fisker og noen pattedyr også.

Se bildeserie fra parken her.

Parken ligger sør på Gran Canaria, ikke langt fra Maspalomas, Meloneras og Playa del Ingles. Du kommer dit med rutebuss eller bil.

Det er lett å ta seg rundt i parken, og den passer for folk i alle aldre.

Gå korte eller lange fotturer

Fjellvandring er en av de mest givende aktivitetene på Gran Canaria for den som liker å bevege seg i vakker natur. Det går også an å vandre i lettere terreng ved kysten.

Bli inspirert av Canariajournalens serie med artikler om fotturer på sørsiden av Gran Canaria.

Opplev gamlebyen i Las Palmas

Den sjarmerende bydelen Vegueta gir et godt innblikk i byens historie, og har mange trivelige restauranter og barer. Mange av bygningene er godt bevarte.

Der finner du den flotte Santa Ana-katedralen og torget med rådhuset, bispesetet og regentpalasset (Casa Regental).

Dessuten Christofer Columbus-museet Casá de Colon, Museo Canario, som har en flott utstilling om urbefolkningens tilværelse på øya, Museo de Arte Sacro, hvor det stilles ut religiøse gjenstander, og museet for moderne kunst: Centro Atlántico de Arte Moderno.

Besøk Canteras-stranden i Las Palmas

Playa de Canteras ble kåret til en av de ti beste strendene i Spania på reisesiden Tripadvisors siste kåring.

Her kan du rusle langs en lang og bred strandpromenade hvor det ligger tett med restauranter, og beskue det fargerike folkelivet.

Vannsport i mange varianter

Du kan more deg på vannski, vannskutere og kjempebananer, bølgesurfe eller vindsurfe, sveve i paraskjerm etter båt, snorkle, dykke, bli med i undervannsbåt i Puerto de Mogán og mye, mye mer.

Er du glad i enorme vannsklier og slikt, er Aqualand i Maspalomas det beste alternativet. Lenger sørvest, i Taurito, ligger også en liten badepark.

Hvorfor ikke ta en sykkeltur

Sykling, særlig i det bratte, varierte fjellandskapet på Gran Canaria, er en grei måte å ta seg frem der det er vanskelig eller umulig å ta seg frem med bil.

Det gir deg muligheten til å oppleve flott natur som du ellers ville brukt lang tid på å nå til fots.

 Noen forslag til sykkelturer er beskrevet i Canariajournales serie med artikler om fotturer på sørsiden av Gran Canaria.

Ta en runde i butikkene 

Hvis du har lyst til å dra på en skikkelig handletur, bør du forflytte deg fra turistområdene i sør til Vecindario i øst eller Las Palmas i nord, eventuelt til ett av de store kjøpesentrene litt sør for Las Palmas, El Mirador og Las Terrazas, som ligger på hver sin side av motorvei GC-1.

Bydelen Triana ligger i nærheten av gamlebyen Vegueta i Las Palmas, og er et koselig område med gågater, mange flotte bygninger og trivelige restauranter, i tillegg til et vell av butikker.

Du finner også et flott, stort innendørsmarkedet med ferskvarer og småkafeer i Vegueta, på grensen til Triana.

Hvis du tar buss til Las Palmas sørfra, kan du gå av på den første store bussholdeplassen i sentrum etter at bussen har svingt av fra hovedveien, eller på neste stopp, hovedbusstasjonen San Telmo. Triana ligger like ved.

Las Palmas og Vecindario har et stort utvalgt av butikker, kjøpesenter og varehus.  De viktigste handlegatene i Las Palmas er Mayor de Triana og Avenida de Jose Mesa y Lopez, hvor også varehuset El Corte Inglés ligger, som har også et voldsomt vareutvalg.

Andre populære handlegater i Las Palmas er Viera y Clavijo og Calle Cano.

Kjøpesenteret Las Arenas ved konserthuset er manges favoritt, og det noe mindre El Muelle ligger fint til i nærheten av Canateras-stranden og den severdige Santa Catalina-parken.

Like i nærheten ligger et annet, fint innendørsmarked, Mercado del Puerto.

I Vecindario ligger det populære kjøpesenteret Atlantico og den flere kilometer lange handlegaten Avenida de Canarias.

For barna: Angy Birds

Angry Birds-parken sørvest på Gran Canaria har aktivitetsanlegg på 5000 kvadratmeter både ute og inne, og ligger ved kjøpesenteret sentralt i Puerto Rico, like i nærheten av busstasjonen.

Spill golf

Mange reiser til Gran Canaria først og fremst for å spille golf i et behagelig klima på en av øyas åtte golfbaner med opptil 27 hull og forskjellig karakter.

Alle golfbanene på Gran Canaria ligger innenfor en radius på 50 kilometer.

Tags