Bil og MC-utflukter på Gran Canaria

Utflukter med bil eller motorsykkel er en fin måte å oppleve på Gran Canaria på.

GC601 snirkler seg opp fjellsiden fra Mogán og byr på flotte utsiktspunkter. Foto: Hugo Ryvik

Mulighetene er gode til å oppleve storslagen, variert natur, koselige, små landsbyer med tradisjonell kanarisk arkitektur, fortidsminner fra urbefolkningens tid på øya, staselige kirker og en rekke andre severdigheter i løpet av en dagstur med bil.

De største naturopplevelsene får du ved å dra opp i fjellene eller langs vestkysten, hvor det er dramatisk natur med loddrette, høye stup rett ned i havet.

I sør kan du få med deg mange fine strender, fornøyelsesparker og temaparker, og enkelte trivelige kystlandsbyer hvor det serveres ypperlig sjømat på restaurantene.

Mange veier

Veinettet er godt utbygd slik at du kommer deg stort sett hvor som helst på øya. Men i fjellområdene og langs vestkysten er veiene smale og kronglete.

Standarden er varierende, og mange av småveiene mangler helt, eller har smale veiskuldre. Men stadige utbedringer gjør at flere og flere veier blir bredere og får fast veidekke av god kvalitet.

Det fins et stort utvalg av bilutleiere og flere som leier ut motorsykler i Las Palmas og turistområdene.

Leie av bil er rimelig etter nordisk målestokk, og drivstoffprisene blant de aller laveste i Europa. Bensinstasjoner fins i de fleste byer og større tettsteder.

Bilturer på Gran Canaria (turforslag med detaljert beskrivelse)

Veikart for Kanariøyene