Den nye veistrekningen mellom La Aldea og Agaete åpner på fredag

Klokken 11 på fredag 7. april skal den nye strekningen av veien som erstatter GC-200 mellom La Aldea og Agaete vest på Gran Canaria åpnes, ifølge departementet for offentlig arbeid og transport på Gran Canaria.

Det er en sju kilometer lang bit av nyveien (tegnet inn med rødt) mellom Agaete og La Aldea som blir åpnet denne uken. Resten av strekningen må kjøres på den gamle veien, GC-200 (oransje). Ill: Grafcan / Gobierno de Gran Canaria

Øyas president, Fernando Clavijo, skal kaste glans over åpningen av den sju kilometer lange strekningen mellom El Risco og Andén Verde.

Dermed blir det igjen mulig å kjøre helt frem til byen San Nicolás de La Aldea fra Agaete lenger nord uten å kjøre helt rundt øya.

Dette har ikke vært mulig siden november 2016, da den gamle veien, rasfarlige GC-200, ble stengt etter at det gikk et nytt ras som rammet veien.

Nå tar det sju minutter å kjøre en strekning som før tok 21 minutter langs den gamle veien.

Det har kostet 89 millioner euro å bygge ferdig de sju kilometerne med vei, skriver regionsregjeringen på Kanariøyene i en pressemelding.

Veistrekningen hare en 3.162 meter lang tunnel.

Ytterligere tre kilometer med vei skal åpnes i juni, og det gjenstår å bygge andre fase av veien, strekningen mellom El Risco og Agaete. Dette vil koste 180 millioner euro.

Planene for veien ble laget helt tilbake i 2009, og den skulle vært ferdig i 2012, men grove kutt i midler fra den spanske stat har ført til store forsinkelser.

Fordi planene er så gamle, er det nå nødvendig å oppdatere disse før veien kan bygges videre.

Lenker

Veikart for Kanariøyene

Tags