Handlegater på Gran Canaria

Gran Canarias største handlegater ligger i Las Palmas og Vecindario.

Handlegaten Avenida de Canarias i Vecindario på Gran Canaria strekker seg over flere kilometer. En langs strekning er gågate. Foto: Hugo Ryvik.

Las Palmas, Telde og Vecindario har det største utvalget av butikker, kjøpesenter og varehus på Gran Canaria.

De viktigste handlegatene i Las Palmas er Mayor de Triana og Avenida de Jose Mesa y Lopez. I sistnevnte gate holder varehuset El Corte Ingles til.

Andre populære handlegater i Las Palmas er Viera y Clavijo og Calle Cano.

Kilometervis med butikker i Vecindario

I Vecindario et stykke sør for flyplassen på Gran Canaria fins den lange hovedgaten Avenida de Canarias, som er en av de tre største handlegatene på Gran Canaria ved siden av Mayor de Triana og Avenida de Jose Mesa y Lopez.

Her og i sidegatene ligger det hundrevis av butikker som dekker de fleste behov. Dessuten fins det flere bruktbutikker.

Det ligger også et stor kjøpesenter i Vecindario, Atlantico, som blant annet har mange klesbutikker, en kjempestor dagligvarebutikk (Carrefour), hvitevarer og brunevarer, gullsmeder, sportsforretninger, restauranter, kinoer og mye annet.

Kjøpesenter sør på Gran Canaria

I turistområdene på sørsiden av øya er det også et stort utvalg kjøpesenter og butikker.

Flest finner du i Maspalomas, Meloneras, Playa del Inglés, San Agustín og Puerto Rico.

Den største konsentrasjonen av butikker på sørsiden fins i Yumbo kjøpesenter i Playa de Inglés.

Mulig å gjøre kupp

Prisene på alkoholholdige drikker, mange typer matvarer og en del andre produkter ligger en god del lavere på Gran Canaria enn i Skandinavia.

Hvis du vil ha klær som ingen andre i Skandinavia har, eller mote som ikke er kommet til Skandinavia ennå, er det gode muligheter til å gjøre funn på Gran Canaria. Prisene på klær er ikke høye sammenlignet med skandinaviske priser.

Sammen med Meloneras-området i sør er gatene Mayor de Triana, Avenida de Jose Mesa y Lopez og kjøpesenteret El Muelle i Las Palmas de beste stedene hvis du ser etter eksklusive klær.

På markedene selges det mye klær og sko. En del er ekte vare, men noen av ”merkevarene” som tilbys er piratkopier av dårlig kvalitet, så vær nøye med å sjekke varene.

Lite å spare på fotoutstyr

Er du på jakt etter kamera eller andre elektronikkprodukter, er det i dag lite å spare i forhold til innkjøp i Skandinavia. Se opp for piratprodukter.

Tryggest er det å holde seg til de kjente, seriøse butikkjedene som fins på Gran Canaria, som for eksempel El Corte Inglés, Mega Markt, Carrefour, Alcampo, Worten, Visanta og Conforama (møbelvarehus som fører elektronikkvarer).

Vær forsiktig i visse butikker!

Vær svært forsiktig med å handle elektronisk utstyr i mindre butikker (basarer) som ligger i Puerto Rico, Puerto de Mogán og Playa del Inglés, særlig hvis du blir tilbudt produkter til svært lav pris.

I flere av disse butikkene er det avdekket svindel ved betaling med kort - nærmere 40 arrestasjoner er foretatt siden 2015, men denne typen svindel er per desember 2018 ennå ikke stoppet.

Hvis du kjøper et nettbrett, en mobiltelefon eller andre slike produkter og blir fortalt at utstyret må "settes opp", "konfigureres" eller lignende for å endre språk eller under andre påskudd, og du blir bedt om å hente det senere, ofte samme dag som du reiser hjem eller dagen før, er det et blinkende, rødt faresignal. 

Viktige handlegater på Gran Canaria:

Avenida de Jose Mesa y Lopez, Las Palmas

Mayor de Triana, Las Palmas

Viera y Clavijo, Las Palmas

Calle Cano, Las Palmas

Avenida de Canarias, Vecindario

Tags