Ti juleaktiviteter for turister på Gran Canaria

Værvarselet for Gran Canaria denne julen tyder på at det kan bli begrenset med late dager på stranda. Dermed er det en ypperlig anledning til å oppleve noe annet. Her er ti forslag.

Både barn og voksne, unge som gamle, vil med stor sannsynlighet ha stor glede av et besøk på Palmitos Park. Foto: Hugo Ryvik

Opplev en avslappende dag i et fantastisk naturmiljø med veldig gode delfinshow og fugleshow, mengder av eksotiske fugler, palmer, kaktuser, orkideer, sommerfugler, reptiler og rare fisker.

Palmitos Park ligger sør på Gran Canaria, ikke langt fra Maspalomas, Meloneras og Playa del Ingles. Du kommer dit med rutebuss eller bil.

Gå fotturer

Fjellvandring er en av de mest givende aktivitetene på Gran Canaria for den som liker å bevege seg i vakker natur – men vær forsiktig hvis det er meldt regn og vind, da kan det være stor rasfare.

Det går også an å vandre i lettere terreng ved kysten. På Canariajournalen finner du en rekke forslag til fotturer på Gran Canaria.

Ta en sykkeltur

Sykling, særlig i det bratte, varierte fjellandskapet på Gran Canaria, er en grei måte å ta seg frem der det er vanskelig eller umulig å ta seg frem med bil.

Det gir deg muligheten til å oppleve flott natur som du ellers ville brukt lang tid på å nå til fots.

Noen forslag til sykkelturer er beskrevet i Canariajournales serie med artikler om fotturer på Gran Canaria.

Ta en dag i Vegueta

Den sjarmerende bydelen Vegueta gir et godt innblikk i byens historie, og har mange trivelige restauranter og barer. Mange av bygningene er godt bevarte. Der finner du den flotte Santa Ana-katedralen og torget med rådhuset, bispesetet og regentpalasset (Casa Regental).

Dessuten Christofer Columbus-museet Casá de Colon, Museo Canario, som har en flott utstilling om urbefolkningens tilværelse på øya, Museo de Arte Sacro, hvor det stilles ut religiøse gjenstander, og museet for moderne kunst: Centro Atlántico de Arte Moderno.

Canteras-stranden er obligatorisk

Playa de Canteras er regnet som en av verdens beste bystrender. Her kan du rusle langs en lang og bred strandpromenade hvor det ligger tett med restauranter, og beskue det fargerike folkelivet.

Dessuten kan du i julen, frem til 5. januar, oppleve en fantastisk julekrybbe laget av sand på Canteras-stranden.

Les mer om strandliv på Gran Canaria her.

For barna: Angy Birds-park 

Palmitos Park er et sted de fleste barn setter pris på. Dessuten fins Angry Birds-parken sørvest på Gran Canaria, som  har aktivitetsanlegg på 5000 kvadratmeter både ute og inne, og ligger ved kjøpesenteret sentralt i Puerto Rico, like i nærheten av busstasjonen.

En sikker vinner for barna. Er du glad i enorme vannsklier og slikt, er Aqualand i Maspalomas det beste alternativet. Det fins også ent mindre badepark i Taurito.

Vesternbyen Siuox City kan være til glede for de litt større barna.

Vannsport i mange varianter

Du kan more deg på vannski, vannskutere og kjempebananer, bølgesurfe eller vindsurfe, sveve i paraskjerm etter båt, snorkle, dykke, bli med i undervannsbåt i Puerto de Mogán og mye, mye mer.

Handletur til Triana 

Bydelen Triana ligger i nærheten av gamlebyen Vegueta, og er et koselig område med gågater, mange flotte bygninger og trivelige restauranter, i tillegg til et vell av butikker.

Hvis du tar buss til Las Palmas sørfra, kan du gå av på den første store bussholdeplassen i sentrum etter at bussen har svingt av fra hovedveien, eller på neste stopp, hovedbusstasjonen San Telmo. Triana ligger like ved.

Las Palmas og Vecindario har et stort utvalgt av butikker, kjøpesenter og varehus.  De viktigste handlegatene i Las Palmas er Mayor de Triana og Avenida de Jose Mesa y Lopez, hvor du finner det enorma varehuset El Corte Inglés.

Utforsk øya, ta en biltur

Utflukter med bil eller motorsykkel er en fin måte å oppleve på Gran Canaria på.

Mulighetene er gode til å oppleve storslagen, variert natur, koselige, små landsbyer med tradisjonell kanarisk arkitektur, fortidsminner fra urbefolkningens tid på øya, staselige kirker og en rekke andre severdigheter i løpet av en dagstur med bil.

For de med sterke nerver fins det smale, vinglete fjelleveier som kan få Trollstigen til å fremstå som en flystripe i sammenligning.

Hvis det regner og er slitsomt å kjøre langt, kan dere ta en tur innom noen av de mange museene på Gran Canaria ( Museer på Gran Canaria) eller et av kunstgalleriene (Kunst på Gran Canaria).

En stopp på et av de mange kjøpesentrene kan også være aktuelt: Kjøpesentre på Gran Canaria.

Canariajournalen har startet en serie med artikler om bilturer på  Gran Canaria som kan være til inspirasjon. Vær imidlertid forsiktig med å kjøre langs bratte fjellveier når det regner, da er rasfaren stor.

Spill golf

Mange reiser til Gran Canaria først og fremst for å spille golf i et behagelig klima på en av øyas åtte golfbaner med opptil 27 hull og forskjellig karakter.

Alle golfbanene på Gran Canaria ligger innenfor en radius på 50 kilometer.

En større oversikt over mulige aktiviteter finner du her: Fornøyelser og aktiviteter på Gran Canaria