Fornøyelser og aktiviteter på Gran Canaria

Gran Canaria har det mest varierte tilbudet av fornøyelsesliv av Kanariøyene, og det fins en rekke aktiviteter for aktive turister.

Hvis du vil ha det gøy, oppleve noe spennende eller ser etter adspredelser, er det mye å velge mellom på Gran Canaria. Foto: Hugo Ryvik.

En av tingene om utmerker Gran Canarias fornøyelsesliv, men som de færreste turister er særlig oppmerksom på, er de over 100 fargerike, tradisjonelle folkefestene (fiestas) som arrangeres forskjellige steder på øya hvert år.

Prøv å få med deg en av disse, det vil du neppe angre på.

På folkefestene får du oppleve dans, levende musikk, god mat og drikke, høy feststemning, og mange glade mennesker kledd i tradisjonelle folkedrakter.

Det som kalles romeria (pilegrimsvandring) er ofte folkefestenes absolutte høydepunkt med utdeling av gratis mat fra kjerrer, levende musikk, dans og festing inn i de små timer.

Pulserende byliv

I Las Palmas kan du hvilken som helst dag eller natt finne fornøyelser som passer deg.

Byen har i sin kjerne en av verdens flotteste strender med sydende liv både på stranden, i vannet og langs strandpromenaden.

Tilbudet av kulturarenaer, teaterforestillinger, konserter, nattklubber, restauranter og barer er formidabel.

Publikum på disse arenaene er ikke, i motsetning til områdene sør på øya, dominert av solturister.

Turistområdene i sør har også et stort utvalg av restauranter, barer, diskoteker og nattklubber.

Fantastisk karneval

Hvert år arrangeres det i Las Palmas et av verdens beste karneval (februar/mars), en formidabel folkefest.

Starten på den store, årlige ARC-seilasen fra Las Palmas over Atlanterhavet i november hvert år er et flott skue for de seilinteresserte.

Museo Elder, et teknologi- og forskningsmuseum ved Santa Catalina-parken, er verdt et besøk for teknologiinteresserte barn og voksne.

Fornøyelser i turistområdene

Strandlivets fornøyelsestilbud i turistområdene i sør er nærmest ubegrensede.

Du kan more deg på vannski, vannskutere, jetski og kjempebananer som slepes etter båter, bølgesurfe eller vindsurfe, sveve i paraskjerm etter båt, drive med kiting, bodyboarding, surfing, vindsurfing, flyboarding, snorkling, dykking, vandre på havbunnen, bli med i undervannsbåt og mye, mye mer.

Er du glad i enorme vannsklier og slikt, fins det en badepark, Aqualand, sør på øya, eller en liten badepark i Taurito i sørvest. En ny, enorm badepark skal bygges i nærheten av Playa del Ingles. Denne åpner trolig ikke før i 2019.

Flere temaparker

Temaparker er en annen type fornøyelse.

Vil du oppleve en dag i et fantastisk naturmiljø med delfinshow, fugleshow, mengder av eksotiske fugler, palmer, kaktuser, orkideer, reptiler og rare fisker, er Palmitos Park litt nord for Maspalomas et naturlig førstevalg.

Et sted hvor hele familien kan ha det trivelig.

Et gigantisk akvarium med verdens nest største panoramavindu i en av tankene , Poema del Mar, åpnet i januar 2018 ved Plaza de Cannarias, Santa Catalina-parken og kjøpesenteret El Muelle i Las Palmas. 350 arter blir vist frem, inkludert haier.

I Galdár helt nord på øya ligger en reptilpark, Reptilandia Park, med over 150 arter i store utendørs terrarium.

Litt vest for Agüimes i sørøst ligger Cocodrilo Park, som har krokodille- og papegøyeshow, noen tigere, aper og rådyr.

I Aldea vest på øya fins en fin, om noe slitt, kaktuspark som heter Cactualdea.

Barna kan boltre seg i en Angry Birds-park i Puerto Rico sørvest på Gran Canaria.

Opplev den ville vesten

Like utenfor San Agustin i sør finner du westernbyen Sioux City Park, som opprinnelig ble bygd for innspilling av westernfilmer på 1970-tallet.

Her er det ikke bare fasader støttet opp av bjelker, men en hel liten by med hele hus. I dag spilles det ikke inn filmer lenger. I stedet arrangeres vill vest-show og grillfester for turistgrupper.

I Arucas nord på øya fins Grancaventura, en aktivitetspark for de eventyrlystne. Ved Bahia Feliz i sør ligger Hangar 37, hvor krigslek med luftvåpen er tingen.

Andre temaparker er Mundo Aborigen i Barranco de Fataga, som viser hvordan urbefolkningen på øya levde, og Pueblo Canario ved Las Palmas, hvor det er bygd en gruppe hus tilsvarende de urbefolkningen levde i.

Tivoli og bowling

En tradisjonell fornøyelsespark for barn, unge og voksne fins i Maspalomas. Den heter Holiday World Maspalomas, og ble gjenåpnet i 2010 etter å ha fått en større oppussing.

I tillegg til karuseller, berg og dal-bane, radiobiler og slikt, fins det en bowlingbane og flere restauranter.

Bredt utvalg

For øvrig fins det et hav av fornøyelser å velge mellom på Gran Canaria:

Fra kamelridning, eselsafarier, hesteridning med for eksempel El Salobre, som ligger 10 minutters kjøring fra Maspalomas/Palya del Ingles, eller Club Hipica Canaria, til gokartkjøring (to baner fins sør på Gran Canaria), fotballkamper (Las Palmas rykket opp til toppserien i 2015) og kanarisk bryting.

Dessuten konserter, danseshow, dragshow, middagsshow på Garbo's og andre show, casinoer i Las Palmas, San Agustin og Maspalomas, og friluftskino.

Gran Canaria har også årlige festivaler for blant annet rock, jazz, soul, klassisk musikk og elektronisk musikk. Dessuten en internasjonal filmfestival og en festival for musikkfilmer.

For ikke å glemme delfin- og hvalsafarier, sportsfisking, fallskjermhopping, flyturer, helikopterturer, jeepsafari, kjøring av supersportsbil på Circuito Maspalomas, paramotoring, og flere bilrallyer, blant annet en europacup-runde (ERC).

Flere store attraksjoner kommer

I Las Palmas er verdens nest største akvarie under bygging, "Poem of the Seas" og skal etter planen åpne i 2017.

Det er også planer om å bygge Europas største badepark i nærheten av Playa del Ingles.