Tre personer pågrepet for butikksvindel av en dansk turist i Puerto Rico

Guardia Civil har pågrepet tre personer som er mistenkt for å ha svindlet en 85 år gammel dansk kvinne som kjøpte nettbrett som skulle koste 15 euro i en butikk i Puerto Rico sørvest på Gran Canaria, og fikk kredittkortet belastet med 3090 euro.

I Puerto Rico ligger det elektronikkbutikker som har fått mange svindelanklager rettet mot seg, blant annet en som ligger i kjøpesenteret Pasarela i bygningen ved stranden på dette bildet. Foto: Hugo Ryvik

De arresterte jobber i en elektronikkbutikk, er 32, 37 og 43 år gamle, og er av utenlandsk opprinnelse, ifølge en pressemelding fra Guardia Civil.

Den påståtte svindelen skal ha skjedd i november, og pågripelsene skjedde 17. januar og 2. februar.  Etterforskningen startet 19. desember etter at kvinnen som ble svindlet returnerte til Spania og anmeldte forholdet til Guardia Civil.

Kvinnens kredittkort skal ha blitt belastet flere ganger.

 I likhet med tidligere svindler som er omtalt i Canariajournalen, senest på onsdag 7. februar, tok selgerne rede på når hun skulle returnere til sitt hjemland, og ba henne komme tilbake til en annen butikk i Puerto Rico dagen før hjemreisen, 17. november, for å hente nettbrettet etter at det var ferdig klargjort.

Denne klargjøringen skulle koste fem euro. I stedet ble kredittkortet belastet to ganger med 3090 euro. Som i tidligere tilfeller, ble hun etter det Guardia Civil tror distrahert av to andre butikkansatte da betalingen foregikk.

De anholdte skal fremstilles for retten i San Bartolomé de Tirajana.

Politiet påpeker i pressemeldingen at svindelen fulgte et kjent mønster:

  • Et produkt blir tilbudt til en svært lav pris.
  • Kunden blir fortalt at programvaren må oppdateres før levering.
  • Kunden må hente produktet dagen før hjemreise. På den måten oppdager de ikke svindelen før de er i sitt hjemland, og det blir vanskelig for dem å anmelde forholdet i Spania.

Tags