Strendene på Kanariøyene kan få 500 nye livreddere

I 2017 omkom 93 mennesker av drukning på Kanariøyene, 21 flere enn i 2016. Regionsregjeringen har nå laget et lovutkast som innebærer 500 flere livreddere enn i dag.

Det er ikke uvanlig å se ubemannede vakttårn på Kanariøyenes strender. Etter en lovregulering kan det bli krav om at alle blir bemannet. Foto: Hugo Ryvik

Det 190 sider lange lovutkastet inneholder også en rekke andre tiltak for å redusere antallet drukninger, skriver avisen El Diario, som angivelig har fått innsyn i dokumentet.

Før det eventuelt blir vedtatt, skal det ut på høring, og det kan bli en del endringer før det blir vedtatt.

Hvis det blir vedtatt, skal de nye livredderne angivelig komme på plass i løpet av de kommende årene.

579 strender

Kanariøyene har 1500 kilometer med kyst og lovutkastet berører ifølge avisen 579 strender. Disse er angivelig delt inn i lavt, moderat og stort behov for sikkerhetstiltak.

Vurderingen er basert på informasjon fra kommunene med detaljer om hvordan strendene ligger, antall livreddere de har og deres farenivå. I analysen blir det påpekt at det fins flere sikkerhetsmangler, ifølge El Diario.

Minst åtte personer på de farligste strendene

For de farligste strendene skal det angivelig kreves en tjenestesamordner, en livredder i hvert eksisterende vakttårn, en egen livvakt for vannaktiviteter, en helsearbeider for hvert andre vakttårn, to til overvåking av strendene, og to til for redningsfartøy.

For strender med status "moderat", er kravene nesten like strenge, skriver avisen.

Størst behov sør på Gran Canaria

Den kommunen som trenger flest nye livvakter, hele 40, skal være turistkommunen San Bartolomé de Tirajana sør på Gran Canaria.

Deretter følger Yaiza på Tenerife med 33; Mogán  på Gran Canaria (26); Teguise (24); Candelaria (17); Granadilla de Abona, La Oliva og Tías (15); Arona og Gáldar (14); Telde ( 11); Puerto de la Cruz og La Aldea de San Nicolás, Haría og Arico (10).

Videre følger  Las Palmas, Guía de Isora og Arucas (9); Santa Cruz de Tenerife, Mazo, Moya og Agaete (8); Santiago del Teide, El Rosario, Garachico, Los Llanos de Aridane og Puerto del Rosario (6); Santa María de Guía og Tazacorte (5).

Listen fortsetter med Agüimes, Arrecife, Buenavista, Icod de los Vinos, La Orotava, Los Realejos, Los Silos, Pájara, San Bartolomé, La Laguna, Tacoronte, Tinajo, Tuineje, Valle Gran Rey, Vallehermoso og  Valverde (4).

Deretter Breña Baja, El Pinar, Fuencaliente, Güímar og San Sebastián de La Gomera (3); Alajeró, Antigua, Barlovento , Breña Alta, Fasnia, Frontera, Hermigua, Ingenio, La Matanza, San Andrés y Sauces og San Juan de La Rambla (2).

Tags