Antallet drukningshendelser er nesten doblet på Kanariøyene i år

Fra januar til 6. august har antallet drukningshendelser på Kanariøyene økt fra 70 til 126, ifølge tall som ble presentert i går.

Økningen i antallet drukningsulykker på Kanariøyene bekymrer. Foto: Cruz Roja

Statistikken ble lagt frem av journalisten Sebastián Quintana, som leder en offentlig støttet kampanje for å forebygge drukning kalt "Kanariøyene, 1500 km kyst".

Verdens helseorganisasjon definerer både dødelige og ikke-dødelige utfall som drukning, slik at begrepene nærdrukning og nestendrukning ikke brukes lenger.

Brorparten av drukningene resulterer i død eller i skader.

46 døde og en savnet

På fredag mistet tre personer livet i drukningsulykker på Kanariøyene. Antallet drukningsdødsfall er oppe i 46, 74 prosent høyere enn trafikkdødsfall, som ligger på 27, ifølge det spanske trafikkverket. I tillegg er en person savnet i havet.

I tillegg var det 23 personer i drukningsulykker med ikke-dødelig utfall mot 21 på samme tid i fjor, og 38 redninger mot 19 i fjor. Dessuten var det 12 ulykker knyttet til vannsport mot 5 i 2016.

Vanligvis er det en svært høy andel utlendinger som drukner. I årets første seks måneder har imidlertid andelen gått ned fra 74 prosent i 2016 til 67 prosent i 2017.

To av tre var med andre ord utlending.

En annen trend er at det er flere kvinner enn tidligere som har druknet.