Hevder at boligbytting og utleie av ferieboliger er fremtiden for turismen

Den nye normalen for turismen etter covid-19-pandemien blir boligbytting og utleie av ferieboliger, tror forskere fra turismegruppen Ecoaqua ved universitetet i Las Palmas.

Professor Inmaculada González tror delingsturisme blir den nye normalen. Foto: Ecoaqua

Det er denne typen turisme som først vil bli reaktivert når corona-krisen er over, påpeker Ecoaqua i en pressemelding

Dette fordi delingsmodellen er en økonomisk og ideell formel for ferierende familier for å opprettholde delvise isoleringstiltak, som myndighetene med stor sikkerhet vil pålegge, vises det til.

Dette ble sagt av professor Inmaculada González Cabrera fra Ecoaqua under en internasjonal videokonferanse om turisme etter corvid-19 denne uken.

Familier må først ta seg av sine umiddelbare behov for å overleve, men i en andre fase av stabiliseringen kan de bruke penger på mindre viktige ting, slik som feriereiser, påpeker Inmaculada González.

Hun tror derfor at delingsmodellen  blir de nye normalmodellen for feriering, særlig den første tiden etter corona-krisen. Det vil innebære mindre kontakt med andre mennesker og gi større sikkerhet mot smitte.

Professoren understreker at Kanariøyene, hvor turisme bidrar med 35 prosent av bruttonasjonalprodukt, nå må vurdere å relansere denne turismemodellen som en integrert del av det totale overnattingstilbudet, ikke bare som et supplement  til den profesjonelle overnattingsbransjen.

Hun tror at nærturismen vil våkne til liv først ,og at turismen vil vokse langsomt mot fjernere reisemål.

En forening for representerer bedrifter utenom hotellene som direkte eller indirekte er avhengig av turisme, Círculo Turístico de Canarias,påpekte for noen dager siden at turismen er svært avhengig av utenlandske selskaper.  

De foreslår derfor å skape en plattform hvor alle turismetilbud har en plass. Både de tradisjonelle overnattingsstedene, ferieboliger og tilbud innen matservering, fritid, rekreasjon, helse, skjønnhetspleie, transport, bilutleie og andre relevante tilbud.

Dette for å skape nye måter å kommersialisere det mangesidige tilbudet på Kanariøyene på nasjonalt og internasjonalt nivå.

Ekspertene i Ecoaqua forteller at delingsøkonomien på Kanariøyene er tatt i bruk i utleievirksomhet som formidles via AirBnb, Homeaway, Wimdu,r Booking og tilsvarende plattformer for utleie av ferieboliger.

Modellen er også tatt i bruk på internettplattformer som formidler boligbyttting som overnattingsalternativ, slik som HomeExchange, Couchsurfing og Love Home Swap.