Vil ha hurtigtesting og sporing av turister som skal reise til Kanariøyene

Corona-krisen: Hotelleierforening ønsker hurtigtesting for corona-smitte av turister på avreiselufthavnene før de reiser til Kanariøyene.

Blir det testing for corona-viruset før avgang til Kanariøyene ? Her ankomsten på Gran Canaria. Foto: Canariajournalen

Foreningen ønsker også at turistene og de fastboende skal kunne ta i bruk en mobilapp der de kan spores, skriver de i en pressemelding. Noe lignende en smitteapp som er tatt i bruk i Norge, med andre ord.

Det foreslås en app der QR-koder rundt omkring på øyene leses for å registrere hvor folk befinner seg, slik som inngangene til restauranter, hoteller, kjøpesenter, osv.

Det er Ashotel, en forening for hoteller og andre profesjonelle overnattingssteder, som har bedt den regionale regjeringen om dette.

Passasjerene skal også ha med seg et offisielt dokument som bekrefter at de er smittefri når de oppholder seg på Kanariøyene, mener Ashotel.

Tanken er at dette skal innføres etter at covid-19-smitten har kommet under kontroll.

Ashotel anser det som avgjørende at Kanariøyene blir den første spanske regionen som gradvis begynner å lette på corona-restriksjonene.

Foreningen støtter imidlertid den kanariske regjeringen i at lufthavnene må bli de siste punktene som åpnes, og at det er avgjørende at turistenes, arbeidernes og befolkningens sikkerhet må garanteres når lufthavnene åpnes.

Ashotel tror turismen er en av sektorene som senest vil bli fullt restituert etter at alarmtilstanden i Spania blir avsluttet.

Turismen sto i 2019 for 35 prosent av Kanariøyenes bruttonasjonalprodukt. Cirka 70 000 mennesker er ansatt i overnattingsbransjen på øygruppen.

Temaside om covid-19 på Kanariøyene