Tips om ulovlig utleie av ferieboliger kan leveres på skatteverkets nettsider

Skattverket på Kanariøyene har etablert en tipstjeneste på internett for mistenkt skatte- og momssvindel som har en egen seksjon for tips om svindel med utleie av ferieboliger.

Vv-skiltet visetr at det er en feriebolig (Vivienda vacacional) som er registrert for utleie nhos myndighetene. Det fins også andre varuanter av utleieboliger som merkes med blant annet CR, Vr, og CE. Foto: Canariajournalen

Tipsene kan leveres anonymt. De må være velfunderte, og identifisering av personen og ferieboligen samt en beskrivelse av hva tipseren mener er mistenkelig er obligatorisk.

Det kan for eksempel vøre mistanke om at det ikke betales skatt eller Kanariøyenes momsvariant (IGIC) for utleien ved at betalingen systematisk skal skje med kontanter, eller via internettsider der det ikke går frem hvem som er mottaker av pengene, og betalinger dermed ikke kan spores, skriver avisen Canarias 7. 

Tipstjenesten kan også brukes til å tipse om andre mistenkte skattesvindler, slik som varehandel i butikker, billettsalg og netthandel.

Lenker

Skatteverkets nettsider:  Agencia tribaturia de Canarias nettsider.