Høyesterett avviste klage på oljelisenser ved Kanariøyene

Spansk høyesterett kunngjorde i en notis i dag at retten avviser sju klager på tildelingen av lisenser til oljeselskapet Repsol til å lete etter olje og gass utenfor Kanariøyene, skriver Canarias7.es.

Planene om oljeutvinning utenfor Kanariøyene er ett skritt nærmere å bli realisert. Repsol skal bore to, kanskje tre letebrønner på punktene merket av på kartet, og boringen starter tidligst i oktober. Ill: Miljødepartementet i Spania.

Klagene ble fremmet av den kanariske regionsregjeringen, øyrådene på Lanzarote og Fuerteventura, miljøorganisasjonen Ecologistas en Acción Ben Magec (Canarias), Fundación César Manrique, World Wildlife Fund og Izquierda Unida.

Klagene er begrunnet med at oljeutvinning i området kan forårsake alvorlig skade på Lanzarote og Fuerteventura, og true sårbare arter som skilpadder og hvaldyr.

En av de fem dommerne i høyesterett skal ha vært uenige i avgjørelsen om å avvise klagene. Selve dommen vil bli kunngjort senere.

Det spanske miljødepartementet har godkjent Repsols miljøkonsekvensanalyse for området. Nå gjenstår det endelige klarsignalet fra Spanias energi-, industri- og turistdepartement, ledet av statsråd José Manuel Soria.

Oljeplanene møter kraftig motstand på Kanariøyene og fra flere miljøorganisasjoner.

Tags