Spansk minister møtt av oljedemonstranter på feriehotell

70-80 demonstranter ropte i går kveld slagord og prøvde å ta seg inn på et hotell på Lanzarote hvor Spanias olje, industri og turismeminister Jose Manuel Soria er på ferie med sin familie

Jose Manuel Soria er svært upopulær på Lanzarote for tiden. Foto: PP

Soria ferierer for tredje år på rad på hotell Volcán Lanzarote på Playa Blanca i Yaiza, et hotell som for øvrig ikke har myndighetenes tillatelse til å bli drevet.

Ministeren har lenge gått hardt inn for at oljeselskapet Repsol skal få utvinne olje utenfor Lanzarote og Fuerteventura, noe som er møtt med kraftige protester på de to Kanariøyene.

Politivakter beskyttet hotellet

Demonstrantene markerte sin motstand mot den planlagte oljevirksomheten og mot Soria. De ble imidlertid hindret i å ta seg inn i hotellet av et stort antall politifolk, skriver Laprovincia.es.

Dermed måtte de nøye seg med å rope slagord på utsiden. Demonstrasjonen ble avsluttet ved 20.30-tiden.

Bygger base på Gran Canaria

Repsol er i ferd med å starte byggingen av en logistikkbase i havnen i Las Palmas på Gran Canaria for en leteboring som selskapet skal foreta i årets siste kvartal.

Opprinnelig var det tenkt å bore to til tre prøvebrønner, men selskapet har nylig varslet at de trolig vil nøye seg med én brønn hvis denne viser seg å være tørr.

Godkjenning mangler fortsatt

Den endelige godkjenningen for leteboringen fra industri, energi og turismedepartementet var ventet i slutten av juli, men nå ser det ut til at det drøyer til midten av august før den blir signert, ifølge Laprovincia.es, som viser til kilder ”nær prosessen”.

I slutten av denne uken går fristen for institusjoner til å kommentere godkjenningen ut.

Deretter trenger departementet noen dager til å analysere kommentarene før undertegningen kan skje.

Festival mot olje i august

Regionsregjeringen på Kanariøyene, som også er sterkt imot den planlagte oljevirksomheten, er en av sponsorene for en festival mot oljeplanene til Repsol som skal holdes på Playa de Las Americas og Playa de Honda i Arona på Tenerife 23. august.

Øyrådet og turistrådet på Tenerife er også blandt sponsorene, skriver nyhetsbyrået Efe. Det blir blant annet ti timer med kanariske musikkartister på scenen.

Tags