Øker innsatsen for å få bukt med slanger i naturen på Gran Canaria

Kanariøyenes regionale regjering og øyrådet på Gran Canaria signerte på mandag en avtale om å sette inn mer ressurser i kampen mot de mange uønskede slangene i naturen på Kanariøyene.

Truede øgler er livretten til kongesnokene på Gran Canaria. Her er en snok avbildet sammen med et eksemplar av Gran Canarias kjempeøgle, som ble funnet i slangens mage. Foto: Life+ Lampropeltis

Slanger av arten californisk kongesnok fins i titusentall i naturen på Gran Canaria, men hører ikke hjemme her og er uønsket.

Dette fordi har truede arter som Gran Canarias kjempefirfisle (Gallotia stehlini), blåhalet skink (Chalcides sexlineatus) og murgekkoer (Tarentola boettgeri) på menyen.

Hittil har alle forsøk på å utrydde slangene vært fånyttes, men nå gjøres et nytt forsøk gjennom avtalen som er signert. Målet er å bli kvitt slangeplagen på Gran Canaria og hindre dem fra å spre seg til andre kanariøyer.

Første utkast av planen skal være klar i september. Den skal inneholde tiltak for å hindre ytterligere spredning, samt et kommunikasjonsprogram rettet mot skoleelever og interessegrupper blant annet innen transport og landbruk.

Det skal også jobbes med å finne mer ut om konsekvensene at snokene sprer seg.

Fra 2007 til nå er det fanget inn 5834 californiske kongesnoker på Gran Canaria, og hittil i år 782. Ingen slanger hører naturlig hjemme på Kanariøyene.

Lenker

EU-prosjektet Life+ Lampropeltis