Slangeinnfangere frykter at invaderende slanger blir satt ut i naturen på Gran Canaria

Teknikere som jobber for øyrådet på Gran Canaria med å forsøke å få bukt med slangeplagen på øya, hvor det nå fins titusentalls californiske kongesnoker i naturen, frykter at noen setter ut slanger rundt omkring på øya med vilje.

Californisk kongesnok i albino-utgave. Det fins også tverrstripede varianter og mørke varianter med langsgående stripe. Foto Life+ Lampropeltis

De har ikke kunnet få dette bekreftet, men advarer om at det kan være tilfelle, skriver avisen Canarias 7.

Unaturlig spredning

Californiske kongesnoker er den siste tiden funnet på uvanlige steder, slik som Guiniguada, i Las Palmas og i Fataga sør på øya. Dette mener teknikerne er en ikke-naturlig spredning av snokene.

Derfor tror de at snokene er blitt fraktet dit av noen, enten med vilje eller ufrivillig.

I La Gavia i Telde kommune, nær området hvor snokene først dukket opp i naturen, ble det denne uken slått alarm om en betydelig økning av bestanden.

I år er det til forskjell fra tidligere blitt observert snoker langt unna områder hvor de normalt holder til, også i tettbygde strøk, og de blir derfor oftere observert.

5600 slanger fanget inn på sju år

Fra 2011 til 2018 er det fanget inn 5600 californiske kongesnoker på Gran Canaria. I år nærmer det seg 700 innfangede eksemplarer.

Innbyggere blir bedt om å rapportere ved å ringe 112 eller 608098296 hvis de observerer slanger slik at de kan bli fanget inn, og for å få bedre oversikt over hvor slangene sprer seg.

Ingen slanger hører naturlig hjemme på Gran Canaria. Den californiske kongesnoken er ikke farlig for mennesker, men spiser truede arter, slik som Gran Canarias kjempefirfisler og blåhalet skink. Derfor er de svært uønsket på øya.