Investerer 650.000 euro i forbedringer for havnen i Arguineguin

Den kanariske regionsregjeringen skal bruke 650.000 euro de neste fire årene på diverse tiltak i havnen i Arguineguin sørvest på Gran Canaria.

Tradisjonelt fiske er en viktig del av virksomhetene i havnen i Arguineguin. Foto: SAyuntamiento de Mogan

Det ble kunngjort i går av Kanariøyenes minister for offentlige arbeider og transport, Pablo Rodríguez under en befaring i Mogan kommune sammen med Mogans ordfører, Onalia Bueno, skriver departementet i en pressmelding.

Befaringen omfattet også Puerto de Mogan og fasiliteten til fiskerne i byen, Cofradía de Playa de Mogán. Ifølge Rodríguez er det investert 80.000 euro i havnen i Mogan de siste to årene, hvilket skal ha gitt tydelige forbedringer.

Trafikkproblemene på vei GC-500 gjennom Arguineguin var også et tema under befaringen, og ifølge ministeren skal departementet få laget en teknisk rapport basert på studier av løsningsalternativer.

Det skal angivelig også vurderes å planlegge flere forbindelser til motorvei GC-1 i områder med økt trafikk, slik som Patalavaca og Balito.

Bueno skal ha tatt opp behovet for å bygge en ny vei som går rundt landsbyen Mogán, hvor det er trange bygater og økende bil- og sykkeltrafikk, med Rodriguéz, skriver kommunen i en pressemelding.