En utvidelse av renseanlegget for kloakk i Puerto de Mogan er på gang

300.000 euro fra regionsregjeringen på Kanariøyene kan bli innvilget til en fremtidig utvidelse av kloakkrenseanlegget i turistbyen Puerto de Mogan sørvest på Gran Canaria, som i dag er helt på grensen av sin kapasitet.

Det er et akutt behov for en utvidelse av renseanlegget i Puerto de Mogan og en ombygging som kan eliminere luktproblemer. Foto: Hugo Ryvik

En slik utvidelse av kloakkrensingen er helt nødvendig for at Mogan kommune skal kunne innvilge bygging av nye hoteller og boliger i Mogan-dalen, skriver kommunen i en pressemelding på sine nettsider.

Mogans ordfører Onalia Bueno diskuterte saken med Narvay Quintero, landbruks-, fiskeri- og vannminister på Kanariøyene, i et møte i går.

Quintero skal ha informert om at det er dette departementet som vil legge utvidelsen av renseanlegget ut på anbud.

Mogan kommune, på sin side, skal legge ut et anbud på prosjekter som skal få slutt på luktproblemer fra kloakkrensing i Playa de Mogan og i Alcalde Paco González-gaten i Arguineguín. Dette er estimert til å koste 200.000 euro, og vannrådet på Gran Canaria skal ha satt av penger til posjektet.

Nylig ble ferskvannsforsyningen i Puerto de Mogan, som også var på grensen av full kapasitet, forbedret gjennom en utvidelse av et avsaltingsanlegg for sjøvann.

Det som trolig ligger nærmest an til å realiseres på utbyggingsfronten innen turisme i Puerto de Mogan er den siste av de store hotelltomtene i byen som fortsatt er ledig etter at Wenaas-gruppen i desember åpnet et Radisson Blu-hotell med over 400 rom.

På den tomten har den kanariske hotellgruppen Lopesan planer om et hotell med 175 rom.