Båtflyktning død ved ankomsten på Tenerife

En langkano fra Afrika med 82 passasjerer ankom Los Crisianos havn på Tenerife i dag. En av passasjerene var død.

En redningsbåt møtte flyktingbåten utenfor kysten av Tenerife. Foto: Salvamento Maritimo

Dette bekreftes av nødsentralen og Puertos de Tenerife i Twitter-meldinger.

Båten ble oppdaget nær kysten av El Médano i Granadilla de Abona kommune ved sekstiden i dag tidlig, og en redningsbåt ble sendt ut for å plukke opp passasjerene.

Det var mindreårige om bord i båten, og en av disse får behandling for dehydrering og brannskader på et helsesenter. To av de voksne får også medisinsk behandling.

Minst 412 mennesker har omkommet på Atlanterhavsruten mellom Afrika og Kanariøyene hittil i år, ifølge den internasjonale organisasjonen for migrasjon, IOM. Det understrekes at det virkelige antallet trolig er langt større, i og med at det er mangelfull informasjon om båter som legger ut på den livsfarlige reisen.

Det har vært flere forlis nær Afrikakysten i år med mange dødsfall, og mauritanske sikkerhetsstyrker har denne uken i tillegg reddet rundt 300 mennesker i to langkanoer som drev uten motorkraft ute på havet.

Denne uken er det meldt om to forlis utenfor Mauritania, ett med minst 140 omkomne og et med minst 50 omkomne.

Hittil i år har over 11 700 mennesker ankommet Kanariøyene i småbåter fra Afrika, ifølge offisielle tall og de siste Twitter-meldingene fra nødsentralen.

Tags