Over 50 båtflyktninger omkom på vei mot Kanariøyene

Minst 50 mennesker som var passasjerer i en langkano på vei fra Senegal til Kanariøyene, skal ha omkommet.

Slike båter brukes til å frakter folk fra Senegal og Mauritania til Kanariøyene, en svært farlig reiserute. Foto: Policia Nacional

27 personer er reddet, skriver nyhetsbyrået Efe.

Båten skal ha lagt ut fra Senegal med cirka 80 passasjerer for to uker siden. Reisen til Kanariøyene tar vanligvis minst ti dager.

Båten skal ha fått motorstopp, og drev rundt på Atlanterhavet mens passasjerene døde en etter en.

Tragedien skal ha blitt bekreftet av mauritanske sikkerhetsstyrker til nyhetsbyrået Efe.

De 27 overlevende skal ha blitt reddet av de mauritanske sikkerhetsstyrkene etter at de hadde lyktes med å ta båten nærmere land ved kysten av Nouadhibou i Mauritania.

Dette er ikke den samme flyktningtragedien som ble omtalt i går, torsdag, av NTB og flere norske og spanske aviser, og av Canariajournalen 25. oktober, der minst 140 mennesker i en langkano på vei fra Senegal til Kanariøyene er savnet og 59 ble reddet.

Mauritanske sikkerhetsstyrker skal også ha reddet cirka 300 passasjerer i to andre langkanoer fra Senegal denne uken som var på vei mot Kanariøyene. Disse båtene skal også ha drevet rundt på Atlanterhavet.

Over 11 500 båtflyktninger har ankommet Kanariøyene hittil i år i 429 småbåter, opplyste den spanske regjerings delegat på Kanariøyene på en pressekonferanse torsdag.

Tags