Minst 140 flyktninger savnet etter båthavari

Minst 140 mennesker er savnet etter at en langkano med flyktninger på vei fra Senegal mot Kanariøyene forliste i går, lørdag.

Det ble i går kveld lett etter flere savnede, men uten hell, rapporteres det. Illustrasjon: Google Maps/Canariajournalen

Av: Redaksjonen redaksjonen@canariajournalen.no

59 personer er reddet. Seks av disse er mindreårige.

En av motorene skal ha begynt å brenne, og det skal ha brutt ut panikk, uttaler en av de overlevende til den senegalesiske avisen L'Observateur. Saken er omtalt av nyhetsbyrået Efe.

Båten skal ha gått ut fra Mbour i Senegal med cirka 200 passasjerer.

Brannen i motoren skal ha fått drivsstoffkanner i båten til å eksplodere, og båten ble skadet og gikk rundt.

Ifølge informasjonsdirektøren for den senegalesiske marinen, var det en spansk patruljebåt som lokaliserte den forliste båten. Andre skip skal ha kommet til og fraktet overlevende til land.

Noen timer tidligere skal et skip fra marinen ha oppdaget en annen flyktningbåt utenfor kysten av Dakar med 111 passasjerer. Disse ble fraktet til en marinebase. Det skal ha vært flere mindreårige om bord.

Denne reiseruten fra Afrika til Europa er regnet for å være den farligste. De siste ukene har det kommet en rekke langkanoer med 100-200 passasjerer fra Senegal og Mauritania til Kanariøyene.

Hittil i år har det kommet over 10 700 båtflyktninger til Kanariøyene i småbåter fra Afrika.

Tags